Тернополяни – кращі серед команд з усієї України на грандіозній «Гонці Нації», що відбулася за сприяння «Тернопільського»

14 серпня 2019 897

Масштабний забіг з перешкодами «RaceNation» («Гонка Нації») за участю майже 40 команд з усіх регіонів України відбувався у Львові 10 серпня, де друге переможне місце дісталося й тернопільчанам. А легкого старту учасникам грандіозних змагань додала ТМ «Тернопільське», яка надала матеріальну і фінансову допомогу команді «Тернопільське – сила Файного міста».

Перегони з перешкодами відбувалися у Львові вже вдруге. Стартували учасники на Високому Замку та на території «!FestRepublic». Всі охочі випробовували себе в категорії "Забіг Сили", яка включала три підкатегорії змагань: ELITE, STANDART, TEAM.

Гонка Нації
Гонка Нації

Якщо минулого року до змагань долучилося майже 500 людей, то цьогоріч було близько 1000 бігунів. Кожен учасник на фініші отримав медаль на пам'ять та футболку фінішера, яку робили ексклюзивно для кожного забігу в різних містах України.

Як розповів капітан команди «Тернопільське – сила Файного міста» Назарій Сарабун, учасникам випало пройти складний спринт із перешкодами, що давався непросто як початківцям, так і досвідченим спортсменам.

— Назаре, з якими труднощами довелося зіткнутися учасникам упродовж бігу?

— Випало бігти по пересічній місцевості та вправно оминати перепони різної складності. Серед таких – пагорби, вода. Після каверзного спринту на 5 км призначили 20 додаткових перешкод – повзання під колючим дротом, носіння куль, піднімання по канату, стрільба з лазерного пістолета, метання списа, рукоходи, біг на 5 метрову рампу та інші. Ще потрібно було пролізти Зигзаг, Г-подібну стіну із дерев’яними брусками, які навіть вмілі скелелази не завжди долають. Перед стартом організатори не повідомляють учасникам, з якими перешкодами доведеться зіткнутися під час забігу. Тож кожен викрутас на місцевості був для нас сюрпризом.

Гонка Нації

«RaceNation» («Гонка Нації»)

— Мабуть, щоби подолати всі перепони, вашій команді довелося добряче попітніти?)

— Було, звичайно, непросто оминати всі виверти на шляху. Від учасників вимагалася насамперед витримка, вправність, впевненість у власних силах. Та на гонці нашим бігунам перешкоди не завадили опинитися у переможній трійці. До того ж за один день ми збагатилися неймовірним драйвом, позитивом та знайшли таких, як і ми, шалених і веселих бігунів. Забіги з перепонами – новий вид спорту, до якого може долучитися кожен, хто любить та вміє бігати. Підмічу, що бігати в цій гонці легше, аніж, наприклад, на півмарафоні.До того ж змагання – набагато видовищніші й емоційніші. Так, спортсмен може тривалий час бути першим на біговому шляху, але перед фінішем опинитися десь посередині. От на цих змаганнях було таке, що учасник зі Івано-Франківська протягом усього шляху був другий. Тільки коли до завершення забігу бракувало декілька десятків метрів, хлопцю просто не вистачило сил, щоби лідирувати. В результаті прибіг у другій десятці.

— Окрім медалей та символічних призів, у переможців попереду – поїздка й на чемпіонат?

— Оскільки наша команда посіла друге призове місце, ми справді зможемо позмагатися на чемпіонаті України з забігів із перешкодами. Якраз почали готуватися до цих масштабних змагань. А на «Гонці Нації» від Тернополя нас було п’ятеро. Окрім мене, це – Назарій Чорній, Оксана Бутинська, Андрій Богай, Недільний Назарій. Загалом команди з учасників формувалися так, що в кожній обов’язково мав бути хоч один хлопець та одна дівчина.

— Хто підтримував вас на «Гонці Нації»?

— Під час змагань отримали підтримку як від людей, що тримали за нас кулаки, так і від головного партнера нашої команди – Торгової марки «Тернопільське». Ми змагалися у фірмових футболках, які отримали від підприємства. Дуже мотивували учасників і заохочувальні призи від спонсора. Хоч наші бігуни й мали втому, та не відчували спраги, адже завше могли освіжитися напоями від «Тернопільського» - пивом та квасом. Продукція корпорації справді неабияк допомагала бігунам відновлювати сили. Також додам, що «Тернопільське» дуже допомогло команді й фінансово. Оскільки змагання були комерційними, представники корпорації оплатили грошовий внесок за участь нашої команди. Приємно, що є люди, які підтримують розвиток нових та цікавих видів спорту в Україні.

Тарас Тернопільський