Тернопіль, сучасна музика та «Тернопільське» пиво: ТОП-7 вражень від легендарного фестивалю «Файне місто»

1 серпня 2019 1999

У Тернополі за підтримки пивної торгової марки «Тернопільське» завершився один з наймасштабніших українських музичних фестивалів – «Файне Місто». Гості фестивалю з України та закордону визначили ТОП-7 головних вражень від фестивалю.

Фестиваль «Файне місто»

Фестиваль «Файне місто»

«Файні» іноземні хедлайнери

Популярність швейцарській групі Kadebostany приніс трек «Castle In The Show», їх хіти рвуть світові чарти, а після того, як їх кавер на Beyonce пролунав у «50 відтінків сірого» – їх наздогнала просто світова популярність. Вони міксують різноманітні музичні напрями і розгойдують публіку з перших хвилин. Любите музику поважче? Не пропустіть Powerwolf – цієї весни німецька пауер-метал група з легкістю зібрала в Києві тритисячний майданчик і порвала публіку на шматки.

Шведи Arch Enemy приїхали у Тернопіль з вокалісткою, з якою вони ще не були в Україні раніше.

Такого напливу потужної світової музики «Файне місто» ще не бачило.

Фестиваль «Файне місто»

Фестиваль «Файне місто»

«Файні» українські виконавці

У свій час «Файне Місто» замислювався, як фестиваль на підтримку української рок-музики. Фестиваль давно вийшов за ці рамки, зараз тут можна зустріти українські гурти різних напрямків. Це одні з найпопулярніших українських альтернативних гуртів The HARDKISS та O.Torvald. Flit, що прилетіли на фест спеціально з Америки, і Qarpa на чолі з фронтвумен, співачкою і письменницею Іреною Карпою, що давно вже живе з сім’єю в Парижі. Рокери DETACH, Epolets і Фіолету. Зірки інтернету і королі репу – Курган і Агрегат. Просто божевільні ХЗВ, на яких рік тому подавав в суд мер Івано-Франківська. І багато-багато інших!

Загалом, гості відзначають, що цього річ на «Файному місті» був цвіт української музики.

Фестиваль «Файне місто»
Фестиваль «Файне місто»

Стали «Файною людиною»

Ось уже другий рік кожен з відвідувачів фестивалю отримує фестивальний паспорт і стає громадянином «Файного Міста». У фестивалю є свої правила, своя конституція, своя інфраструктура, в якій кожен рік з’являються нові локації. Всі жителі фестивалю називають себе «файні люди».

Цього року організатори фестивалю доклали всі зусилля, щоб створити атмосферу неіснуючого міста, який за своїм духом було схожим на Берлін – такий же вільний і божевільний! Ідеальний спосіб по-справжньому випасти з реальності!

Фестиваль «Файне місто»

Фестиваль «Файне місто»

Взяли «Файний шлюб» у черзі за пивом

На фестивалі є свій пастор, якого знають і обожнюють всі постійні відвідувачі! Цього року він допоміг укласти шлюб багатьом українцям. Були випадки, коли «файний шлюб» укладали з новою знайомою, з якою подружилися в черзі за пивом.

Файне пиво «Тернопільське»

Файне пиво «Тернопільське»

Спробували файне пиво «Тернопільське»

Цього року фестиваль «Файне місто» перевершив усі сподівання. Це був просто грандіозний успіх. А по іншому й не могло бути. Бо генеральним спонсором цьогорічного «Файного Міста» є ТМ Тернопільське – «Файне» пиво для файних людей! Поєднання «Файного» пива і файної музики зробило цьогорічний фестиваль «Файне місто» незабутнім для поціновувачів усього файного, стильного, атмосферного, смачного і справжнього.

Побачили Файне місто Тернопіль

Цього року багато гостей «Файного міста» вперше відвідали Тернопіль. Вони отримали змогу побачити на власні очі одне з найкрасивіших історичних міст України Тернопіль і його кращі місця. Прямо на території фестивалю охочі замовляли файні екскурсії в замки, печери та підземелля. Весь Тернопіль та Тернопілля відкрилося перед гостями «Файного міста».

Скористалися Файним Інтернетом

Можна скільки завгодно брехати один одному, що відпустка – вона ж для відпочинку від усього, і від мобільного зв’язку в першу чергу. Але сучасній людині відсутність Інтернету набагато частіше приносить дискомфорт, ніж радість. Замість насолоджуватися відпочинком, люди лізуть на дахи, стіни й дерева, щоб зайти в Facebook. Цього року на «Файному місті» було все цивілізовано. Організатори забезпечили відмінне покриття 4G.

Фестиваль «Файне місто» вдався на всі сто. І сказав гостям «До побачення». До 2020 року. І гості повезли з Тернополя неймовірний настрій, гострі відчуття та чудове пиво «Тернопільське».

За матеріалами українських ЗМІ та соціальних сторінок.